BIENTÔT ÉPUISÉ

Dykoctopus SUBEA100

Réf :
8334041
Product plus point
Octopusen eller backupregulatorn Subea är ett andrasteg med ventil, ett stort membran och en utsläppsknapp.
899,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Munkomfort
Anatomiskt munstycke framtaget i samarbete med ortodontister.
Sikt
Ergonomiska sidovingar som kanaliserar flödet av luftbubblor vid kinderna.
Enkelhet
Gul slang på en meter underlättar luftutsläppet
Enkelt att andas
Ergonomiskt hölje som förhindrar ständigt flöde från regulatorn.

EGENSKAPER

Composition
Chassi : 75.0% Polyamid 12, 15.0% Mässing, 5.0% Silikon, 5.0% Stål
Approved by
Alla SUBEAs dykvästar har tagits fram genom fälttäst (Statiska, dynamiska och biomekaniska test) med DAN Europe, specialist och konsult. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) är en icke vinstdrivet organisation för internationell medicinsk forskning som riktat in sig på hälsan hos dykare med lätt utrustning.
Tests
Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye - Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter. Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).
gjord för
dykare på alla nivåer.
Garanti
Tillgänglighet för reservdelar som är nödvändiga för produktens bruk: 2 år.
Download user manual link

RÅD

Skötselråd
Efter en särskilt intensiv period eller en längre periods inaktivitet rekommenderar TRIBORD en inspektion, eller en årlig service efter 100 dyktillfällen för att garantin ska gälla.
Storage advice
Det är viktigt att förvara dykutrustningen långt från ozonproducerande källor. Förvara utrustningen torrt och ej nära värmekällor eller i direkt solljus.
Begränsningar i användningen
Dykning kräver certifikation.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Pålitlig och säker
Enkel och robust konstruktion gör SUBEA octopus till ett utmärkt andrasteg för nya dykare. Den är perfekt för dig som vill dyka säkert. Gul slang på en meter underlättar luftutsläppet.Octopusen eller backupregulatorn Subea är ett andrasteg med ventil, ett stort membran och en utsläppsknapp.
Utandning: Ökad synlighet och mindre ljud
Vid utandning kanaliseras luftbubblorna över kinderna så att ljudet inte stör dykaren och så att bubblorna inte passerar framför masken.Vid utandning kanaliseras luftbubblorna över kinderna så att ljudet inte stör dykaren och så att bubblorna inte passerar framför masken.
Lättanvänd
Ett andrasteg måste ersätta det naturliga sättet att andas med ett mekaniskt sådant. Om det är av hög kvalitet kan det kraftigt reducera stress och bidra till ökad säkerhet för dykaren genom att enklare tillgodose dennes syrebehov utan överflödig ansträngning. Inandningen blir behagligare med hydrodynamiska öppningar i korken.Exklusiv design på hylsa som hindrar ett ständigt flöde från regulatorn.
SUBEAS regulatorer: unikt ergonomiskt munstycke!
Regulatorerna har tillverkats för att ge utmärkt komfort i munnen med anatomiskt framtaget munstycke utvecklat i samarbete med ortodontister. Den unika formen på munstycket gör att det ligger väl i munnen tack vare de små vingarna mot gommen, stödet för tungan och en varierande tjocklek på materialet som följer käkens vinkling.
Vikt och längd för slang
Vikt för octopus med slang: 365 gram Slangens längd: 100 cm.
Skötselråd
Använd aldrig lösningsmedel eller råolja för att rengöra eller smörja din dykregulator.Använd aldrig sprayflaska då gasen skadar plastmaterialet.
Förvaringsråd
Det är viktigt att du förvarar all dykutrustning långt från ozonkällor (gasspisar, elektriska motorer etc), och att dy skyddar dem från UV-strålar.Annars kan skarvarna skadas och detta kan påverka din säkerhet och dykregulatorns funktion.Förvara utrustningen torrt och ej nära värmekällor eller i direkt solljus.
Kontroll av dykregulator
Subea råder dig att utföra en grundlig besiktning av dykregulatorn vartannat år, och en kontroll minste en gång om året.De två kontrolltesterna måste utföras i en godkänd SUBEA-verkstad. Du bör även utföra en kontroll efter en intensiv period m(över 100 dyk), eller om inte utrustningen använts under en längre tid. http://atelier.decathlon.fr/nos-prestations/sports-deau/prestastions-sport-deau
Produktgaranti
Produkterna från Subea-Tribord har 2-årsgaranti (enligt den lagstiftning som gäller i varje land) från köptillfället och 2 år framåt (enligt den lagstiftning som gäller i varje land) från tillfället då fel upptäcks för den lagstiftade garantin för dolda fel. Våra produkter är tillverkade för bruk på fritiden och inte i professionellt syfte. Garantin täcker inte skador som uppkommit efter olämpligt eller onormalt bruk.
Decathlons märke SUBEA
Tribords dykutrustning blir SUBEA, Decathlons eget märke för undervattensporter (snorkling, dykning med tuber och fridykning). Alla våra märkningar för dykning kommer med tiden att bytas ut. Varför namnet SUBEA ? Därför att: "SUBaquatic Experiences are Amazing" ! För mer information: www.subea.com
HAUT DE PAGE