E.V.I

 

 

Amaiur Alfaro kommer från en familj som utövar alpinsport och baskisk Pelota, men Amaiur valde havet.

När han var 8 år upptäckte han segling i Saint Jean de Luz i sydvästra Frankrike, i en seglarskola för barn. Där väcktes hans passion för havet och segling, vilket han utövar vid den baskiska kusten.

Vid 17 års ålder började han undervisa i segling. Han utmärkte sig snabbt i de lokala kappseglingarna i Baskien, vilka gav honom mersmak att utforska världshaven.

Han fortsatte att delta i alla slags tävlingar och 2000 deltog han i sin första tävlingssegling över Atlanten (Transat AG2R). Sedan deltog han fem gånger i den prestigefyllda tävlingen « La Solitaire du Figaro » (2001 till 2005).

2008 träffar Amaiur Lalou Roucayrol. Den före detta skepparen i trimaran seglade med Amaiur i 2 framgångsrika år. Tillsammans siktade de på medalj i Atlantseglingen « Jacques Vabre ». I december 2009 kom de på tredje plats när de anlände till Costa Rica.

Mötet mellan den baskiske seglaren och Tribord var självklart, då de var grannar i hamnen i Hendaye och framförallt då de tillsammans delade med sig av sin passion vid seglarskolan varje dag. Amaïur delar med sig av sin erfarenhet som havsseglare till Tribords produktutvecklare under hela framställningsprocessen av produkter för fritidssegling och produkter som klarar de mest extrema situationer. Tack vare samarbetet med hans internationella seglarskola kan vi brukstesta alla våra produkter, allt från lågprisprodukterna till märkets mer tekniska produkter för elitnivå.