Neoprensocka surf 3mm

Réf :
8044063
Product plus point
Neoprensockans mjukhet ger känslan av att surfa barfota, men låter dig samtidigt hålla värmen. Passar för både surfing och bodyboard. Vattentäta sömmar.
179,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Värmeisolering
Neopren 3 mm. Limmade sömmar. Hög modell. För vattentemperaturer 12 - 17°C
Känslighet
Tunn sula för optimal kontakt med brädan.
Grepp
Polyuretansula med kornig yta.
Vattentäthet
Limmade sömmar.

EGENSKAPER

Tjocklek
2 mm
Tests
Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
gjord för
utövande ibland av surfing eller bodyboard i kallt vatten mellan 12°C och 17°C. Tid i vattnet: upp till 1 timme.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Skölj i rent vatten. Låt inte torka i solen.
Storage advice
Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. Låt ej torka direkt i solen då det skadar neoprenmaterialet. Maskintvätt avrådes.
Begränsningar i användningen
För vattentemperaturer 12°C till 17°C.Användning i upp till 1 h.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Håll värmen med rätt assessorer! Rätt utrustning för alla vattentemperaturer.
När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det: - i varmt och tempererat vatten (>17°C) => låga våtskor .- i kallt vatten (12 - 17°C) : Höga våtskor och handskar. - i väldigt kallt vatten (7 - 12°C) : Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva.Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se
Välja rätt våtsko?
Det första du ska tänka på när du väljer surfutrustning är vattentemperaturen. Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats. Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa: Varmt vatten över 20°C. Tempererat vatten mellan 17 - 22°C. Kallt vatten 12 - 17°C. Väldigt kallt vatten 7 - 12°C. På sidan seatemperature.org kan du se vattentemperaturer världen över.
Var noga när du väljer storlek
Våtskorna bör vara ordentligt åtsittande för bästa värmehållande effekt. Det är vanligt att de känns för trånga i torrt tillstånd. Välj ordentligt åtsittande våtskor för att hindra att de blir vattenfyllda under surfingen.
Neopren: hur fungerar det?
Genom att hålla kvar ett tunt vattenlager runt kroppen värmer neoprenet på två sätt: 1.det instängda vattenlagret värms gradvis upp; 2. värmeförlusten minskar. Dräkten och vattenfilmen bildar ett skyddande lager.
Material
De 3 mm tjocka stövlarna är gjorda i neopren för garanterad värmeisolering. Fodrad med syntetmaterial för bättre slittålighet. Neoprenets tjocklek: 3 mm. Neoprenet är ett elastomerskum med stängda celler (polykloropren) innehållande kvävebubblor med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.
Tunn sula
Vi har valt en tunn och lätt polyuretansula för att behålla fotens kontakt med brädan. Sockan passar därför inte för att gå långt: välj i så fall hellre 3 mm stöveln.
Vattentät sammanfogning
Sydda och limmade sömmar för vattentäthet och hållbarhet. Sömmar på ena sidan: tråden går inte igenom hela neoprenlagret, vilket hindrar att vatten tränger igenom. Frånvaron av tråd på insidan minskar risken för irritation. Innerlappar är placerade på känsliga punkter för förstärkning och komfort.
Våtskor för vattensport
Våtskorna svarar upp till surfarnas allra högsta förväntningar. De är mångsidiga och passar för surfing. kitesurfing, vindsurfing, stand up paddle och andra vattensporter. Passar ej för vindsurfing.
Välj även rätt våtdräkt!
Våra våtdräktsmodeller är indelade utefter :Varmt vatten, tempererat vatten, kallt vatten. Våra våtdräkter svarar upp mot surfarnas höga krav. Våtdräktens utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle). Hitta alla våra våtdräkter och övrig surfutrustning på decathlon.se
HAUT DE PAGE