BIENTÔT ÉPUISÉ

Segeljacka Herr vattentät och ventilerande Offshoroa

Réf :
8319498
Product plus point
Vattentät jacka som andas och skyddar väl mot väder och vind. Perfekt för seglare som vill segla oftare i dåligt väder.
1 099,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Sikt
Reflexer på axlar och bröst.
Värmeisolering
Fleecekrage och -fickor. Dubbla, justerbara muddar. Justerbar huva.
Enkelhet
2 handfickor, 2 cargofickor, 2 innerfickor
Vattenfrånstötande egenskap
Blixtlåsfickor och specialtyg så att vattnet glider av ytan.
Soliditet
Vattentätt material och konstruktion. Förstärkning. 2 års garanti.

EGENSKAPER

Composition
Huvudtyg: 100% polyamid. Huvudfoder: 100 % polyester. Andrafoder: 100% polyamid.
Tests
Novadry har återskapat stormförhållanden i en vädersimulator. 4 h i ösregn på 300L/H/m². Som jämförelse ligger världsrekordet i nederbörd på 174L/H/m² under 4,5 h i USA sedan 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) och när det regnar i Paris faller det i genomsnitt 2L/H/m² (www.Paris.fr).
gjord för
segling i milt väder.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Maskintvätt 30°C. Tvätta med avigsidan ut och knäppta kardborrband. Skölj noga och centrifugera skonsamt. Låt torka på lina. Torktumla sällan och på lägsta temperatur så bevaras den vattenfrånstötande förmågan längre. För att plagget ska återfå sin ursprungliga vattenfrånstötande förmåga bör du stryka det på max 140°C, eller använda Tribords återimpregnerande spray.
Storage advice
Förvara plagget torrt och placera ej på en värmekälla av typen element, då detta riskerar att förstöra det ventilerande membranet eller ytskiktet.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Vattentäthet
Exklusivt Novadry-material Beaufort 2L+ håller tätt även i ösregn. Placerad i regnsimulator 4H i förhållanden motsvarande storm på 300L/H/m² utan att minsta droppe tränger in. Vattentäthet över 10000mm vattentryck. Alla sömmar är 100 % tätade.
Vad är ett vattentäthetstest, även kallat duschtest?
Test då plagget placeras under en dusch som simulerar olika väderförhållanden. Alla våra produkter anses 100% vattentäta efter ett test på 4h i simulerat ösregn med 300L/H/m² till 450L/H/m² beroende på vad produkten ska användas till. Som jämförelse ligger världsrekordet i nederbörd på 174L/H/m² under 4,5 h i USA sedan 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) och när det regnar i Paris faller det i genomsnitt 2L/H/m² (www.Paris.fr)
Huva:
Varm huva med vaddstoppning. Justeras på 3 sätt för optimal komfort. Huvans höjd justeras med snodd och två cylindrar, synfältet med snodd och stopper baktill på huvudet och skärmens höjd med kardborrband ovanpå huvudet.
Stängning:
Blixtlås med plastinfällning för att tåla salt. Dubbla löpare för att kunna öppnas likaväl uppifrån som nerifrån. Dubbel stormflik.
Skydd för papper och multimediatillbehör:
Två vattentäta innerfickor, varav en är placerad i öppningsfliken för att kunna kommas åt även när jackan är stängd och har en utgång för hörlurar.
Tät i ändarna:
Dubbla, justerbara muddar. Innermudd i syntetgummi med kardborrband för att hålla tätt.
Jackmidja
Justeras med kardborrband.
Krage:
Smart och pålitlig justering med snodd. Fleecefodrad krage.
Handfickor:
Två stora bröstfickor med silikontätat blixtlås och foder i fleece 240 g.
Förvaring:
Offshoroa är försedd med två cargofickor. Stormsnöre i vänstra fickan och en ring på rem för fäste av livlinan. Jackan har även två påsar i fickorna i töjbart nät för handskar eller mössa.
Sikt
3M-reflexlappar på ärmar, krage, huva och Tribord-logon.
Vad innebär ett plaggs andningsförmåga och vad mäter RET?
Plaggets andningsförmåga motsvarar dess förmåga att släppa ut kroppssvett. Den mäts med Resistance to Evaporative Transfert ( ISO-standard 11092). RET är ett tålighetsindex, ju lägre index desto högre andningsförmåga. RET mellan 6 och 9: andningsförmåga, mellan 10 och 13: God andningsförmåga, mellan 14 och17: andningsförmåga, mellan 18 och 20: låg andningsförmåga, över 20: ingen andningsförmåga.
Materialets vattenfrånstötande förmåga:
Plagget har gjorts vattentät genom en ytbehandling. Behandlingen gör så att vatten glider på tygets yta utan att tränga in. Materialet suger alltså inte åt sig vatten utan förblir lätt och varmt. Behandlingen måste förnyas under plaggets livstid. Produkter för detta ändamål finns i butiken. Där finner du också råd om hur du återaktiverar jackans vattenfrånstötande förmåga.
Varför är det viktigt att plagget är vindtätt?
Det är viktigt att skydda sig mot vind både under aktivitet och vila, eftersom den kan kyla ner kroppen enormt mycket. . Vindavkylningsmetoden mäter hur temperaturen upplevs vid vind och kyla Vid en temperatur på 5°C, med en vind på 30km/h, upplevs temperaturen som 0°C. Om lufttemperaturen är 0°C och vindstyrkan 40 km/h upplevs temperaturen vara -7°C. Jackan Offshoroa bromsar den effekten.
Vad är ett vattentätt HYDROFILT membran som andas?
Membranet verkar i etapper för att föra bort fukt. Först suger tyget åt sig vattenånga tills det är mättat, sedan evakueras vattnet bort från plagget tack vare en skillnad i tryck mellan jackans insida och utsida. Den största fördelen med ett hydrofilt membran är att det inte har några porer och behöver därför inte sköljas noggrant för att få bort saltvattenkristaller. Andningsförmågan bibehålls även med tiden.
HAUT DE PAGE