Sydväst Ozean 900

Réf :
8223141
Product plus point
Ultravattentät, vindtät, ventilerande och vattenavstötande. Konstruktionen skyddar mot insläpp av vatten i nacken och skärmen optimerar sikten.
249,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Vattentäthet
Testad i ösregn (450m²L/H) under mer än 24 h. >20000 mm. Tätade sömmar.
Andningsförmåga
Mycket ventilerande så att fukt släpps ut genom huvudet. RET* =12.
Enkelhet
Huvudets omkrets. Snöre under hakan håller sydvästen på plats när det blåser.
Vattenfrånstötande egenskap
Ytan är behandlad för att vattnet ska rinna av.
Beständighet mot saltvatten
Behandling som stoppar det hydrolysfenomen som påverkar standardbeläggningar
Vindtät
Vindtätt och ventilerande membran som stoppar vindens avkylande effekt.

EGENSKAPER

Composition
Huvudmaterial : 100.0% Polyamid Huvudfoder : 100.0% Polyester
gjord för
dig som seglar ofta till havs och vill skydda dig mot vind, kyla och fukt.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Tål maskintvätt 30°C. Kör i torktumlaren på syntetprogrammet för att återställa tygets vattenavvisande förmåga.
Storage advice
Förvaras torrt.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Hur mäts en jackas vattentäthet?
Det är hur tåligt ett tyg är mot vatten. Det mäts genom ett vattentryckstest. Med vetskapen om att regnvattnets tryck i medel varierar mellan 1000 och 2000 mm anser vi att ett tyg är vattentätt från 2000 mm. Våra produkter tål ett tryck mellan 2000 och 10000 mm. De erbjuder därmed en mycket god vattentäthet under alla väderförhållanden, även de mest extrema med våra produkter i -sortimentet.
Vad är ett vattentäthetstest, även kallat duschtest?
Test då plagget placeras under en dusch som simulerar olika väderförhållanden. Alla våra produkter anses 100% vattentäta efter ett test på 4h i simulerat ösregn med 100L/H/m² till 450L/H/m² beroende på vad produkten ska användas till. Som jämförelse ligger världsrekordet i nederbörd på 174L/H/m² under 4,5 h i USA sedan 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) och när det regnar i Paris faller det i genomsnitt 2L/H/m² (www.Paris.fr)
Vad betyder tätade sömmar?
Det är tätade (eller täta) sömmar som är svetsade eller tejpade. De är placerade bakom sömmarna och är ett måste för att göra plagget vattentätt genom att stoppa vatten från att tränga in genom sömnadshålen eller med tråden.
Vad är ett vattentätt HYDROFILT membran som andas?
Membranet verkar i etapper för att föra bort fukt. Först suger tyget åt sig vattenånga tills det är mättat, sedan evakueras vattnet bort från plagget tack vare en skillnad i tryck mellan jackans insida och utsida. Den största fördelen med ett hydrofilt membran är att det inte har några porer och behöver därför inte sköljas noggrant för att få bort saltvattenkristaller. Andningsförmågan bibehålls även med tiden.
Vad är hydrolys?
Hydrolysfenomenet motsvarar hur ett tygs ytbeläggning påverkas av salt från havsvatten eller dimma. Alla Tribords membran och ytbeläggningar är försedda med en teknik som hindrar detta fenomen så att deras goda egenskaper bevaras. De delamineras inte och förblir vattentäta och ventilerande.
Vad innebär det att ett plagg är vattenfrånstötande?
Funktion som uppstår genom att tyget förses med en vattenfrånstötande, hydrofob ytbehandling. Genom denna process hindras vatten från att stanna på tygets ytskikt och att tränga in i tyget. Vattnet glider av tygets ytskikt. Eftersom tyget är vattenavstötande drar det inte åt sig vatten, och förblir därför lätt och torkar fort.
Vad innebär ett plaggs andningsförmåga och vad mäter RET?
Ett plaggs andningsförmåga motsvaras av dess kapacitet att släppa ut den fukt som alstras av kroppen (svett). Den kan mätas i RET (Resistance to Evaporative Transfer). RET är ett tålighetsindex, ju lägre index desto högre andningsförmåga. RET mellan 6 och 12: mycket god andningsförmåga, RET mellan 12 och 20: god andningsförmåga, RET över 20: ingen andningsförmåga. Våra produkter har mycket god andningsförmåga med RET mellan 7,2 och 12.
Varför är det viktigt att plagget är vindtätt?
Det är viktigt att skydda sig mot vind både under aktivitet och vila, eftersom den kan kyla ner kroppen enormt mycket. Vindavkylningsmetoden mäter hur temperaturen upplevs vid vind och kyla Vid en temperatur på 5°C, med en vind på 30km/h, upplevs temperaturen som 0°C. Om lufttemperaturen är 0°C och vindstyrkan 30 km/h upplevs temperaturen vara - 6°C. Materialet i våra produkter gör det möjligt att blockera vinden.
HAUT DE PAGE