Tanguy de Lamotte

 

Tanguy har många talanger, han är arkitekt, båtkonstruktör och seglare. Hur började seglingen? Han började kustsegla som liten under skolloven i Bretagne. Vid 15 års ålder deltog han i gymnastmästerskapen. Efter studenten började han studera till arkitekt i Southamption i England. Han träffade personer som kom att spela stor roll för hans karriär. Ellen Mac Arthur, Brian Thompson och Nick Moloney - vad har de gemensamt? Mini Transat. Tanguy hjälpte dem att förbereda båtarna för denna legendariska segling, med en önskan att en dag bygga sin egen Mini 6.50 för att solokappsegla över Atlanten.

Han uppfyllde sin dröm 2002 med sin egenkonstruerade båt, och 2005 deltog han i Mini Transat där han kom på 7e plats. Han var intresserad av den tekniska aspekten av projektet, och självklart ritningen av båten.

Han anslöt sig till arkitektteamet Simon Rogers för att göra ritningarna till sin Class40, med vilken han fortsätter navigera med framgång, som succén i hans första omgång av Solidaire du Chocolat 2009.

2010 deltog han i Route du Rhum (14e plats) och tog hem nya segrar 2011 (Rolex Fastnet Race och Normandy Channel Race med Sébastien Audigane).

2012, tack vare sitt samarbete och mångåriga stöd till två hjälporganisationer för hjärtsjuka ,"Initiative-coeur" och "Mécénat Chirurgie cardiaque", som hjälper barn med hjärtsjukdomar att komma och bli opererade i Frankrike, kunde han ta sig an Catherine Chabots senaste båt för att delta i den legendariska solokapplöpningen Vendée Globe som även kallas "Havens Mount Everest" och är en världskappsegling utan tilläggning och utan assistans.

Tribord är stolta över att delta i detta äventyr med denna lysande seglare. Det baskiska märket förser Tanguy med all utrustning som behövs för världsomseglingen med nya framtagna klädesplagg som utsätts för extrema situationer under 3 månaders segling non-stop, och produktutvecklarna drar nytta av hans erfarenheter efter ankomsten för att ytterligare förbättra produktserien.

 

HAUT DE PAGE