EASYBREATH® - Questions les plus fréquentes

EASYBREATH® - De vanligaste frågorna (FAQ)

(3)

1. Vad ska jag tänka på med masken Easybreath®?

En enda fara: SAND.
- Precis som för dina solglasögon så ska du undvika att masken Easybreath® kommer i kontakt med sand. Sanden kan nämligen repa maskens glas.
- Om det förekommer sand så tryck inte för att fästa snorkeln. Skölj av snorkeln och masken innan du sätter ihop dem.
- Sanden kan få flötet i snorkeln att fastna. Skölj av snorkeln under en stark stråle eller använd en nyckel som du trycker igenom lufthålen baktill på snorkeln för att lossa på flötet och skölj av snorkeln för att helt rensa bort sanden.
För att alla egenskaper ska hålla på masken Easybreath® är det bra att tvätta av den för hand efter varje vecka den använts och förvara den i ett nätfodral.

 

2. Varför finns det 3 storlekar för vuxna?

EASYBREATH® finns för tillfället i 3 storlekar för VUXNA som passar 90 % av världens alla ansikten för kvinnor och män (européer, asiater):
- den lilla storleken för vuxna är främst avsedd för kvinnor och tonåringar: S/M

-- den medel storleken : M/L

- den stora storleken för vuxna, främst män: L/XL

3. Vilken storlek ska jag välja på Easybreath® ?

Det bästa är att prova de 3 storlekarna. När masken väl sitter åtspänd över ansiktet ska det inte finnas något glapp mellan hakan och silikonkransen, då är det rätt storlek för dig.

Om du föredrar att beställa din EASYBREATH® på vår hemsida (www.decathlon.se), ser du här nedan hur du kan välja storlek:
Att välja rätt storlek på sin EASYBREATH® 

Håll munnen stängd och mät avståndet mellan insjunkningarna överst på din näsa och nedre delen av hakan:

För ett mått under 10 cm (3,9"), välj storlek XS

För ett mått som ligger mellan 10 cm (3,9") och 12cm (4,8"), välj storlek S/M

För ett mått som ligger mellan 12 cm ( 4,8") och 13 cm (5,1") vålj storlek M/L

För ett mått över 12 cm (4,8"), välj storlek L/XL

När du fått din Easybreath, prova den för att kontrollera att det inte finns något glapp mellan maskens nederkant och hakan. (se videon här nedan)

 

4. Varför är min Easybreath® inte vattentät?

Det finns flera orsaker som gör att vattnet tränger in:
- Det vanligaste är att man valt fel storlek. Easybreath® finns i 3 storlekar för vuxna. S/M för smala ansikten (80 % av kvinnor) och M/L och L/XL för stora ansikten. Kontrollera att du valt rätt storlek.
- För herrar gäller det att se upp med skägget som kan leda till att vatten tränger in. Det förhindrar den perfekta vattentätheten mellan silikonkransen och din hud.
- För dig som har långt hår, se till så det inte sätter sig mellan pannan och masken.

5. Flötet i snorkeln har fastnat, vad ska jag göra?

För att få ut största användning och glädje av masken Easybreath®, undvik att lägga den i sanden. Om flötet fastnat har det troligen fastnat sand mellan den och skiljeväggen som styr det.

Skölj av snorkeln under stark stråle eller använd en nyckel som du trycker igenom lufthålen baktill på snorkeln för att lossa på flötet och skölj av snorkeln för att helt rensa bort sanden. Se förklaringen i videon längst ner på sidan.

6. Varför blockeras min andning då och då?

Om lufttillförseln blockeras beror det på att du har böjt huvudet för långt framåt och en våg har kommit över huvudet. Systemet dry top stop water hos Easybreath® har satts igång för att motverka att vatten tränger in i masken. Snorkeln skulle annars ha dränkts helt, så flötet har stigit för att täppa till.
Om du hade använt en vanlig snorkel och böjt huvudet framåt hade du svalt vattnet.
Men våra testare blev förvånade första gången det hände.

7. Hur ska jag fästa snorkeln på Easybreath® ?

Om du inte lyckas fästa snorkeln i masken, så har det kommit in sand vid fästet för snorkeln, nära fogarna eller i snorkeln. Anslutningen är i millimetermått för en perfekt vattentäthet mellan snorkeln och masken.
Om det förekommer sand så tryck inte för att fästa snorkeln. Skölj av snorkeln och masken och försäkra dig om att det inte finns sand kvar innan du gör ett nytt försök.

8. varför hörs det ett lätt brus när jag andas ?

För att undvika imbildning och att vatten tränger in har Easybreath® många ventiler. När du andas öppnas vissa valv medan andra stängs. Det är därför ljudet av din andning är något förstärkt. Det är samma fenomen som för en regulator när man dyker med tuber.
Slappna av och andas som vanligt genom näsan för att njuta till fullo av det du ser under ytan.

9. Varför kommer vatten in när jag dyker ner?

Vi har utvecklat systemet Dry top stop water för att undvika att vatten kommer in i snorkeln när det skvalpar, uppstår små vågor vid ytan eller när användaren böjer huvudet för långt framåt. I dessa förhållanden skulle användaren svälja vattnet som kommer in i snorkeln, vilket vi vill undvika.
Systemet Dry top stop water fungerar inte när snorkeln och flötet befinner sig i vertikalt läge.
När du dyker ner i vattnet hamnar snorkeln i horisontellt läge, och då kan lite vatten tränga in.

10. Varför kan man inte använda Easybreath® för fridykning?

Easybreath® har skapats för snorkling vid ytan som utgör 90 % av utövandet.
Du kan inte dyka med utrustningen av olika anledningar:
1) Systemet Dry top fungerar inte i horisontellt läge när man dyker ner i vattnet.
2) Volymen luft som ryms i Easybreath® är mycket större än i en vanlig mask, från 1 meters djup kommer trycket på masken att vara obekvämt mot ansiktet.
3) När man fridyker är det viktigt att dekomprimera, d.v.s. nypa sig i näsan och sen blåsa ut luft som när man snyter sig, för att balansera trycket på öronen för att inte spräcka trumhinnan. Med Easybreath® är detta omöjligt då man inte kommer åt näsan.

11. Är skägget störande?

Ja. Det som garanterar maskens vattentäthet är kontakten mellan silikonkransen och din hud. I likhet med en vanlig mask så skapar skägget mikroutrymmen där vattnet kommer in.

12. Varför bildas det imma i min mask?

Systemet för imskydd via andningsventileringen är optimalt i en vattentemperatur på ≥ 18°.
Det är nödvändigt att rengöra din Easybreath® för hand med diskmedel efter varje vecka den används. Saltvattnet och solen skapar en fetthinna på glaset som binder imma på masken.

13. Till vad används ventilen som är bakom den vita luckan baktill på masken?

Ventilen för bort vatten som trängt in utan att du behöver ta av dig masken. Om det kommit in lite vatten är det bara att höja huvudet så förs vattnet automatiskt ut.

14. Varför spänner inte remmen åt längre?

Om remmen inte spänner åt längre så är den inte längre trädd i snodden som löper längs remmen. Återfinn förklaringen i videon längst ner på sidan.

15. Varför är masken stor?

Den första anledningen är att en bred mask som täcker hela ansiktet är det enda effektiva sätt att garantera alla löften som Easybreath® håller: Att se i 180° och andas lika naturligt i vattnet som på land.
Den andra anledningen är att Easybreath® uppfyller många standarder för snorkling och andningsförmåga. Snorkelns mått och bandningen svarar upp till standard EN 1972.

16. Varför är snorkeln på Easybreath® inte längre?

I motsats till vad många tror så sticker snorkeln på Easybreath® längre ovanför ytan än en vanlig snorkel. En klassisk snorkel verkar längre för att den utgår från munnen och inte från hjässan vilket är fallet med Easybreath®.
Om du försöker andas först genom en snorkel och sedan genom en vattenslang kommer du märka att ju längre slang desto svårare blir det att andas.
För att garantera en andningsförmåga enligt rådande normer så kan vi inte göra snorkeln längre.

17. När kommer juniorstorleken (storlek XS) ?

Juniorstorleken kommer i juni 2015.

18. Varför inte använda Easybreath® för simträning?

När man simmar anstränger man sig mycket mer än när man snorklar, precis som löpning kräver mer energi än vandring. Simträning kräver hög syretillförsel och din kropp kommer automatiskt att börja andas intensivt via munnen. För detta kommer användandet av Easybreath® vara väldigt obekväm.

19. Hur länge håller luftförrådet i Easybreath® ?

Easybreath har inget luftförråd. Luften som finns i masken ger ingen inandning, det är snorkeln som fyller den funktionen.

20. Hur ska man sätta på sig masken Easybreath® rätt i storlekarna XS och S/M ?

För att ta på sin mask i storlekarna XS och S/M, är det viktigt att placera hakan i masken som nedan.

FAQ har framställts tack vare kommentarer från användare av Easybreath, tveka inte att dela med dig av dina kommentarer och undringar för att dela din upplevelse.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
RÅD
Att välja rätt storlek på masken EASYBREATH®

För att få full glädje av EASYBREATH®, är det viktigt att välja rätt storlek utefter ansiktsform. En EASYBREATH® som är för liten har inte den optimala komforten, en EASYBREATH® som är för stor kan leda till att vatten tränger in.

(6)
399,00 kr*
4.70 / 5 25 ratings
  399,00 kr*
  4.70 / 5 25 ratings
   HAUT DE PAGE