Les éco-gestes en randonnée palmée

SNORKLING UR MILJÖASPEKT

Snorkling är en aktivitet som ger dig möjligheten att upptäcka havets rika djur- och växtliv med hjälp av simfötter, mask och snorkel. Även om det är en aktivitet som är lätttillgänglig för alla, så finns det mycket man bör tänka på för att inte skada miljön. 

För att göra rätt har vi tagit hjälp av "Atelier Bleu", som är en kontrollmärkt förening som aktivt deltar i miljöfrågorna. De undervisar och arbetar med havsmiljön i Medelhavet sedan 25 år tillbaka. De deltar aktivt för en hållbar utveckling och bevarande av området genom utbildning, upplysning, media och yrkesutbildning.

snorkling ur miljöaspekt

Här är några tips på hur du ska bete dig när du snorklar för att bevara miljön:

-          Lämna inget avfall i havet eller vid kusten: förbered förvaring av avfallen för att sopsortera dem på lämpligt ställe.

-          Använd solkräm istället för sololjor som inte är vattenupplösliga, så skyddar du både din hud och miljön.

-          Mata inte fiskarna och undvik all kontakt med botten (fentag, omvända stenar, provtagning av arter): observera och fotografera, men rör ingenting.

-          För att undvika att lämna spår, gå i vattnet från en lämplig plats anpassad för det. Ankra båten vid en boj som är avsedd för det, eller i sandig botten.

-          Informera dig om de datum och zoner som gäller för dykning och undervattensjakt. Respektera de fridlysta arterna, de reglementerade mängderna av fångst och använd endast laglig utrustning

-          Många vanliga medel kan vara farliga för miljön (bensin, olja o.s.v.). Tvätta främst i vatten, minska på rengöringsprodukterna och använd dig systematiskt av de avsedda platserna för kölhalning när du sköter om båten.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
399,00 kr*
4.70 / 5 25 ratings
  399,00 kr*
  4.70 / 5 25 ratings
   HAUT DE PAGE