Savoir les règles de priorités en surf et bodyboard

Väjningsregler surfing/bodyboard

(4)

Surfing och bodyboard är välkända för att vara fria sporter, men det finns ändå vissa regler att hålla sig till i vattnet.
Målet är att undvika olyckor och respektera de vågor de andra tar.
Den viktigaste regeln är sunt förnuft och artighet.

 

Regel nr 1 : badzoner

Väjningsregler för surfing

Det avrådes och är ofta förbjudet att surfa med bräda, bodyboard eller stand up paddle i zoner avsedda för bad. Dessa zoner är oftast bevakade av badvakter och markerade med flaggor i olika färger. Att undvika dessa zoner innebär att undvika risken för att krocka och för att råka ut för olyckor. 

 

Regel nr 2: företrädesrätt till vågen

Väjningsregler för surfing

Surfaren med en surfbräda som är grön befinner sig närmast där vågen bryter sig och anses ha prioritet i förhållande till surfaren med den röda brädan. Den här företrädesrätten gäller längs hela vågen, andra surfare som den röda brädan ska inte starta i vågen.

 

Regel nr 3: signalera riktningen i vågen

Väjningsregler för surfing

Droite = Höger

Gauche = Vänster

När en våg bryter sig till både höger och vänster har båda surfarna företräde. Det viktiga är att visa varandra om man ska åka till höger. Det bästa är att visa de andra surfarna i samma våg åt vilket håll du tar vågen. Vi påminner dig om att nyckelorden är vanligt sunt förnuft och artighet.
 

Regel nr 4: möten

Väjningsregler för surfing

När två surfare möts i en våg som bryter sig inåt, d.v.s från vänster till höger, har ingen av de två företräde. I detta fallet är det bäst att de 2 surfarna tar sig ur vågen så snabbt som möjligt för att undvika ett möte och en olycka.

 

Regel nr 5: ta sig till baka till line-up

Väjningsregler för surfing

När du har surfat klart din våg och ska ta dig tillbaka till line-up, så tar du dig runt vågorna för att inte störa surfarna som tar vågen ståendes. När våglinjerna är långa, ta dig alltid över där vågen är som minst djup (där inga surfare befinner sig) för att undvika alla möten och olyckor.

 

Regel nr 6: fall i kollosionszonen

Väjningsregler för surfing
Om du faller i kollisionszonen (stället där vågorna krossas), försök inte att ta dig direkt tillbaka till line-up. Vänta först tills vågorna i följd passerar och stanna kvar i skummet, medan du håller fast vid brädan, ta dig sedan tillbaka till line-up runtomkring vågorna som beskrivs ovan.

Tips:

Om du råkar "sno" en annan surfares företräde utan avsikt, så ta dig ur vågen så snabbt som möjligt. Du återfinner ofta de här reglerna för företräde på skyltar vid stranden eller i surfskolor.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE