Var ska jag förvara bilnycklarna när jag surfar?

Du har bytt om, är redo att surfa, men stöter på ett problem: Var ska du göra av bilnycklarna? Det finns olika metoder och knep, mer eller mindre effektiva beroende på vem du är. De som oroar sig tar inte till samma lösningar som dem som har god tillit, och man handlar ofta efter sin oro. De metoder du använder dig av beror också på vilken typ av bilnycklar du har.

Du har bytt om, är redo att surfa, men stöter på ett problem: Var ska du göra av bilnycklarna? Det finns olika metoder och knep, mer eller mindre effektiva beroende på vem du är.

De som oroar sig tar inte till samma lösningar som dem som har god tillit, och du handlar ofta utefter din oro.

De metoder du använder dig av beror också på vilken typ av bilnycklar du har. 

 

Stötdämparna: enkelt men inte effektivt

Du kan självklart använda dig av den klassiska metoden och lägga bilnycklarna på stötdämparna på bilens bakdäck. Metoden är så vanlig att de flesta biltjuvar känner till den väl, den rekommenderas alltså inte även om man kan gömma alla typer av nycklar där.

 

Var ska jag göra av mina manuella bilnycklar när jag surfar?

För den här typen av nycklar är lösningen enkel: eftersom de inte är elektroniska kan man ta dem med sig i vattnet.

 

Praktisk « key pocket » eller nyckelficka:

De allra flesta våtdräkter och de flesta fångremmar har en liten ficka i vilken du kan förvara nyckeln som fästs med en säkerhetssnodd för att du ska kunna vara helt säker på att inte tappa den.

På så sätt har du bilnyckeln med dig i trygghet och slipper oroa dig över ägodelarna du lämnat i bilen och istället njuta fullt ut i vågorna. Den här metoden fungerar dock inte om du har en elektronisk bilnyckel.

 

ficka-för-nyckel-våtdräkt

 

Nyckelhalsband:

Du fäster nycklarna i ett snöre, en rem eller en bit nät för att hänga den runt nacken. Om du skjuter in den under våtdräkten så är du säker på att inte tappa den.

Tekniken passar dock inte för en elektronisk bilnyckel.

 

Var ska jag göra av min elektroniska bilnyckel när jag surfar? 

En elektronisk bilnyckel kan självklart inte tas med i vattnet...

Vattentät:

Ett knep hämtat från kitesurfing och båtvärlden är att lägga nyckeln i ett vattentätt fodral som du träder kring halsen och bär under våtdräkten utifall repet skulle gå av.

 

fodral-vattentätt-surfing-nyckel

 

På stranden:

Ett enkelt och avskräckande sätt är att lägga bilnycklarna i din strandväska fylld av saker och slänga handduken över så det ser ut som du bara tar dig ett snabbt dopp i havet.

Obs: Endast under sommaren när stranden är full med folk.

 

I naturen:

Vid en trädstam, i ett busksnår, i grus, under en sten... Alternativen är många för att gömma nycklarna i naturen. Det enda viktiga är att se ut ett riktmärke (ett orörligt kännetecken) på det exakta ställe där du gömmer nyckeln.

Om du till exempel riktar in ett trädlöv som kännetecken, var säker på att inte vinden för bort det under tiden du surfar. Tänk på att riktmärket även måste synas om det börjat mörkna när du gått upp ur vattnet.

 

Hänglås för nycklar:

Metoden med hänglås med låskombination gör att du kan placera nyckeln i en minibox som du fäster på bilens dörrhandtag eller annat lämpligt ställe på bilen.

Om du vill vara extra försiktig så bör du tänka på att biltjuven förstår att bilnyckeln befinner sig i säkerhetsboxen, du kan fästa den någon annanstans: på ett stängsel i närheten till exempel.. 

 

hänglås-med-låskombination-för-nycklar

 

Var gör du av dina bilnycklar när du surfar?

Du är välkommen att lämna tips inom ämnet.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE