Pourquoi choisir un kayak gonflable

Varför välja en uppblåsbar kajak?

De soliga dagarna är här och lusten väcks att paddla iväg på vattnet. Drömmer du om en kajak för att ge dig ut med vänner och familj, men avskräcks av tanken på platsen den tar och transporten som krävs för en klassisk kajak? Har du funderat på en uppblåsbar kajak och alla fördelar den har?

Varför välja en uppblåsbar kajak?

 

En kajak som är enkel att montera, transportera och förvara!

Den uppblåsbara kajaken är ett perfekt alternativ för att paddla själv, med familjen och i full frihet utan alla bekymmer. Det är den uppblåsbara varianten av « sit on top » i plast (säten på ovansidan, självdränerande båt)  som idag finns tillgängliga..

 

Men kajaken erbjuder många fler fördelar än den hårda plastbåten...

. Till att börja med så pumpas den snabbt upp, vilket annars är segt och tröttsamt (endast 7 minuter för 1-2 Itiwit 2 ) tack vare en handpump med dubbelverkande aktion.

Varför välja en uppblåsbar kajak?

 

·      En annan viktig sak är att transporten inte längre är ett problem! Kajaken får plats i bagageutrymmet. Inga takräcken och ingen oro att kanoten ska ramla av under bilfärden.

Varför välja en uppblåsbar kajak?

·       När kajaken väl är tömd på luft och förvaras i sitt fodral tar den nästan ingen plats alls.

 

 

Bra att veta : Det är viktigt att låta kajaken torka ordentligt innan den viks ihop så det inte uppstår mögel, för att den ska hålla så länge som möjligt.

 

 

Uppblåsbar kajak: fjäderlätt!

Kajaken tar inte bara lite plats, den är också mycket lättare än de allra flesta kajaker eller kanoter i plast. En kajak i polyeten med två platser väger 35 kg. Med den uppblåsbara kajaken finns ingen risk att du får ont i ryggen när du bär den till isättningsplatsen. En kajak för två från Tribord väger i regel 14 kg.

Den här fjäderlätta vikten beror på materialet kajakerna är tillverkade i. De är tillverkade i en väldigt tålig väv, samma som i räddningsflottar.

Varför välja en uppblåsbar kajak?

Tack vare materialet kan kajaken blåsas upp under tryck och blir nästan lika stadig som plastmodellerna. Du kan lita fullt utpå båtens stadighet när du navigerar! Det är väldigt ovanligt att det går hål på sådan väv (om det mot förmodan skulle hända så följer ett reparationskit som är enkelt att använda med i köpet.).

 

En perfekt navigeringskomfort

De är konstruerade med 2 ventiler längs sidorna och är stadiga båtar som kan navigera i grunt vatten. Du kan navigera på grunt vatten och dras inte med av strömmarna utan manövrerar utan svårighet.

När det däremot blåser har båten tendens att avledas lättare p.g.a. den lätta vikten. För att motverka den effekten har Tribord utrustat varje modell med en centerbord som gör det lättare att hålla rätt kurs.

 

En annan viktig punkt är den ekonomiska aspekten. Eftersom materialen och framställningstekniken kostar mindre är de billigare än de klassiska modellerna.

 

Inskränkningar för användandet av uppblåsbara kajaker

I jämförelse med en hård kajak, kan den uppblåsbara kajaken bära mindre vikt. En uppblåsbar kajak med två platser klarar 150 kg last, vilket är ganska lite om det ska rymmas två personer med utrustning för utfärden.

Om du önskar ha tyngre last i en uppblåsbar kajak så kan du välja en större båt som Itiwit 3 (upptill 3 personer). Lastkapaciteten är 230 kg! Du har plats för utrustning och att ta med ett barn som sitter på mittenplatsen.

 

Om du är sugen på att ge dig ut på havet så är de uppblåsbara kajakerna inte alltid godkända för detta bruk.

För att resumera, även om de hårda kajakerna passar bättre för ett sportigt intensivutövande, så är fritidsutövarna lockade av de många fördelarna de uppblåsbara kajakerna erbjuder: praktiska, stadiga, lättransporterade och billiga... De ger garanterat en härlig kajaktur vare sig du är ensam, med vänner eller familj!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE