Våtdräkt 3mm dykning SCB 100

Réf :
8242259
Product plus point
Våtdräkt för varma vatten. Bekväm och lätt att ta på!
649,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Värmeisolering
Heltäckande våtdräkt 3 mm. Limmade och sydda sömmar som är vattentäta.
Lätt att ta på/av sig
Stretchneopren. Lång dragtapp för enklare öppning i ryggen.
Rörelsefrihet
Anatomiskt snitt som främjar armrörelser. Sömlös i armhålorna.
Vattentäthet
Slät kant för extra vattentäthet.
Formar sig efter kroppen
Speciell passform i herrmodell. Fast huva.
Tålighet
Förstärkta knän.

EGENSKAPER

Composition
Skum : 100.0% Neopren Foder : 100.0% Polyamid
Approved by
Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye - Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter. Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).
Tests
Tillverkad och testad av våra team och vår tekniska partner i Hendaye (Frankrike).
gjord för
tubdykaren i tropiskt vatten, (+24°C) .
Garanti
2 years
Download user manual link

RÅD

Skötselråd
Skölj med sötvatten. Låt ej soltorka.
Storage advice
Låt våtdräkten torka i skydd från solljus och värmekällor.Häng på en bred galge så neoprenet behåller sin form.
Begränsningar i användningen
Simning

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Värmeisolerande detaljer
Heltäckande våtdräkt med tjocklek 3 mm med stängning i ryggen. Vattentäta sydda och limmade sömmar GBS (GBS Glued & Blind Stitched). Då ett tunt lager vatten släppts in genom blixtlåset, stängts in mellan hud och dräkt och värmts upp av kroppen så kommer inget mer vatten in. Detta vattenlager bildar en värmeisolering.Slät kant för extra vattentäthet.Vikt (stl L): 0.7 kg
Limmade och sydda sömmar
Neoprenet är till att börja med limmat, sedan sytt för maximal slittålighet. Sömmen är speciell: nålen går aldrig helt igenom neoprenet för att bevara vattentätheten.
Varför ska man använda en dräkt på 3 mm
Även i varma vattentemperaturer blir kroppen nerkyld (25 snabbare än i luften). Genom att använda en tunn dräkt på 3 mm motverkas denna sänkningen av kroppstemperaturen så att du kan dyka längre. Som komplement kan du använda en dräkt som även skyddar mot UV-strålning i vattenmiljön.
Värmehållande förmåga
Våtdräktens värmeskyddande förmåga har testats av fristående institut INPP för att leva upp till rådande standard (EN 14225 - 1: 2005). Våtdräkten är godkänd för användning i vattentemperaturer över 25°C.
Fördelarna med en våtdräkt för dykning
Detta är den vanligaste modellen för våtdräkt för dykning på marknaden.En våtdräkt hindrar inte vattenintrånget, utan kapslar in det för att bilda ett värmande isolerande lager. Neoprenmaterialet isolerar mot kylan utanför dräkten och gör så att cirkulationen av vatten runt kroppen reduceras. Tillverkad i neopren— ett polymermaterial i gummi fyllt av luftbubblor i microformat —, med tjocklek på 0,5 till 7 mm. De är perfekta för tubdykning då de är mjuka och följsamma.
Tips för att ta på sig våtdräkten
Trä en plastpåse över foten.Ta sedan på våtdräkten, enkelt och snabbt utan att fötterna fastnar! Du kan be den du dyker med att blåsa i ärmen, från mudden.Luften vidgar neoprentyget så att det släpper från huden.Sen kan du rätta till våtdräkten så den sitter bra.
Skötselråd
1) Skölj noga av våtdräkten efter varje användningstillfälle, ut- och insida 2) Låt hängtorka på en bred galge på en välluftad plats, skyddat från solljus (solens strålar bleker neoprentyget och skadar fogarna). Dragkedjorna kan rengöras med en tandborste, och smörjas med silikonfett.
Decathlons märke SUBEA
Tribords dykutrustning blir SUBEA, Decathlons eget märke för undervattensporter (snorkling, dykning med tuber och fridykning). Alla våra märkningar för dykning kommer med tiden att bytas ut. Varför namnet SUBEA? Därför att: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! För mer information: www.subea.com
HAUT DE PAGE