BIENTÔT ÉPUISÉ

Våtdräkt 7 mm semidry tubdykning

Réf :
8301093
Product plus point
Semidry-dräkt 7 mm med huva för att hålla sig varm på dykturer i kallare vatten.
2 899,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Värmeisolering
Semidry-dräkt 7 mm neopren. Stängs i ryggen med tätt T-Zip.
Lätt att ta på/av sig
100 % stretchig neopren. Blixtlås vid vader och handleder för att lätt tas på/av
Vattentäthet
Dubbla släta ärmar. Vattentät dragkedja på ryggen
Rörelsefrihet
Heldräkt med separat huva. Huvfäste på låret. Förformad.
Nötningsbeständig
Ergonomiska förstärkningar på knäna (Supratex) och axlarna.

EGENSKAPER

Composition
Skum : 100.0% Neopren Foder : 100.0% Polyamid
Approved by
Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye - Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter: Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).
Tests
Tillverkad och testad av våra team och vår tekniska partner i Hendaye (Frankrike).
gjord för
regelbunden dykning med tuber i vattentemperatur mellan 10° och 18°C.
Garanti
2 years
Download user manual link

RÅD

Skötselråd
Skölj i rent vatten, tvätta ej i maskin, lämna inte att torka ute i solen eftersom detta påskyndar åldringen av neoprenet. Stryk med jämna mellanrum en silikonprodukt på dräkten (medföljer).
Storage advice
Låt dräkten torka i skydd från solljus och långt från värmekällor. Häng på en bred galge så neoprenet behåller sin form.
Begränsningar i användningen
Silikonprodukt medföljer att regelbundet stryka på plagget.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

PRODUKTVIDEO
<iframe width="510" height="287" src="//www.youtube.com/embed/?rel=pI0IBMc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Vad innebär det att dräkten är semidry?
Den halvtorra dykdräkten fungerar som en våtdräkt förutom att blixtlåset i ryggen med tekniken T ZIP är vattentätt. Dräkten har tätningar i armar och ben för att hindra vatten från att tränga in. På så sätt cirkulerar en mindre mängd vatten i plagget! Då vattnet inte byts ut, krävs mindre energi för uppvärmning. Den huvudsakliga fördelen med denna dräkt förmågan att behålla värmen trots att kroppen blir blöt.
Värmeisolerande detaljer
Tillverkad i neoprenskum på 7 mm med polyamid i olika tjocklek på båda sidor. - Thermospan på bröst och rygg. Skum Sheico L. Nylonfoder. Tätad med fodrade glatta och uppvikbara muddar. - Hög krage som ska vändas med den glatta sidan mot huden för att vara extra tät i nacken. Stängs i ryggen med tätt T-Zip. Vikt (stl L): 4,5 kg
Limmade och sydda sömmar
Neoprenet är till att börja med limmat, sedan sytt för maximal slittålighet. Sömmen är speciell: nålen går aldrig helt igenom neoprenet för att bevara vattentätheten.
Huvan
- Separat huva i neopren på 7 mm, frottéstruktur (plush) inuti, förformad haka och mudd kring ansiktet. - Systemet Air Expulse: system som för bort de luftbubblor som stängs in i huvan. - På högra låret finns en karbinhake.
På- och avtagning
Dubbla muddar med blixtlås i ärmar och ben för att kunna tas på bekvämt. Lång dragtapp för enklare öppning i ryggen.
Rörelsefrihet
Heldräkt med separat huva. Sidopaneler i Ultraspan ger större rörelsefrihet och anpassning till olika kroppsformer. Utan sömmar under armarna för att enklare lyfta på armarna. Förformad.
Slittålig
Ergonomiska förstärkningar på knäna (Supratex) och axlarna. Skydd vid handlederna minskar stötar och friktion från dykdatorn. Förstärkning på insidan för bättre slitstyrka. Sömmar på insidan avslutade av lappar. Limmade och sydda sömmar med nylontråd som håller bättre än polyester.
Värmehållande förmåga
Våtdräktens värmeskyddande förmåga har testats av fristående institut INPP för att leva upp till rådande standard (EN 14225 - 1: 2005). Våtdräkten är godkänd för KLASS B A (+7°C/+12°C / +45°F/+54°F) B (+10°C/+18°C / +50°F/+64°F) C (+16°C/+24°C / +61°F/+75°F) D (+22°C/+30°C / +72°F/+86°F)
Användning av semidry-dräkt
Sätt lite ljummet vatten i dräkten innan du dyker. Detta motverkar klämeffekten. Tänk på att smörja dragkedjan.
Tips för att ta på sig våtdräkten
Trä en plastpåse över foten. Ta sedan på våtdräkten, enkelt och snabbt utan att fötterna fastnar! Du kan be den du dyker med att blåsa i ärmen, från mudden. Luften vidgar neoprentyget så att det släpper från huden. Sen kan du rätta till våtdräkten så den sitter bra.
Skötselråd
1) Skölj av våtdräkten noga efter varje användningstillfälle, insida och utsida 2) Använd ett bakteriedödande medel för att rengöra den 3) Skölj av i rent vatten 4) Torka på en bred galge i skydd från solljus. Solen bleker tyget och sliter på neoprentyget. Blixtlåsen kan rengöras med en tandborste, och smörjas med silikonfett.
Decathlons märke SUBEA?
Tribords dykutrustning blir SUBEA, Decathlons eget märke för undervattensporter (snorkling, dykning med tuber och fridykning). Alla våra märkningar för dykning kommer med tiden att bytas ut. Varför namnet SUBEA? Därför att: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! För mer information: www.subea.com
HAUT DE PAGE