Våtdräkt surf 500 neopren 4/3 mm Junior

Réf :
8329501
Product plus point
Varm och mjuk våtdräkt för juniorer i kallt vatten. God rörelsefrihet med mycket töjbar neopren. Vindtät neopren på torson för att slippa frysa.
899,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Lätt att ta på/av sig
Blixtlås i ryggen för att vara enklare att ta på sig.Långt snöra på flärpen.
Rörelsefrihet
Extra mjuk neopren vid bröst och armar. Ergonomisk för smidiga armrörelser
Vattentäthet
Sydda/limmade sömmar. Slag som hindrar vattenintrång i ryggen.Ska sitta tight.
Irritationshämmande
Bra rörlighet i armhålorna.Glatt innerkrage.Knäförstärkningar.
Vindtät
Neoprenlappar som skyddar mot kyla över bröstkorg och rygg.

EGENSKAPER

Sort
Junior
Typ
Våtdräkt
Temperatur
12°C till 17°C
Tjocklek
4 och 3 mm
Sammanfogning
vattentät, limmad/sydd
Stängning
Dragkedja i ryggen
Composition
Skum : 100.0% Neopren Foder : 100.0% Polyamid
Tests
Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
gjord för
surf och bodyboard regelbundet, i kallt vatten 12°C - 17°C. Tid för användning: upp till 2 timmar.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Skölj i sötvatten. Låt inte torka i direkt solljus eftersom det innebär risk att neoprenet åldras i förtid.
Storage advice
Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. För att förlänga livslängden bör produkten ej soltorkas. Maskintvätt rekommenderas ej.
Begränsningar i användningen
För vattentemperaturer 12°C till 17°CKan bäras under 2 H.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Välja rätt våtdräkt:(Del 1)
Det första du ska tänka på när du väljer våtdräkt är vattentemåperaturen.Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:Varmt vatten över 20°C. Tempererat vatten mellan 17 - 22°C. Kallt vatten 12 - 17°C. Väldigt kallt vatten 7 - 12°C. På sidan seatemperature.org kan du se vattentemperaturer världen över.
Välja rätt våtdräkt:(Del 2)
Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet.Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra.För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900.I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet.Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500.OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.
Var noga när du väljer storlek
Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt.Den ska sitta väldigt tight och inga veck ska bildas.Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet.Om du väljer en för stor storlek kommer veck bildas som orsakar hudirritationer och den värmeisolerande effekten sjunker eftersom vatten samlas upp.Prova din våtdräkt!
Så fungerar neopren?
Genom att hålla kvar ett tunt vattenlager runt kroppen värmer neoprenet på två sätt: 1.det instängda vattenlagret värms gradvis upp; 2. värmeförlusten minskar. Dräkten och vattenfilmen bildar ett skyddande lager.
Material
Våtdräkterna i Tribords serie 500 är tillverkade i 100% neopren för att vara riktigt värmeisolerande. Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 4 och 3 mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.
Krage
Kragen minskar hudirritation.Du kan även bära en UV-top under våtdräkten för att minska irritation.Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.Tänk på att räta ut slaget på insidan ordentligt för att undvika skav från blixtlåset eller kragen.
Rörelsefrihet
Våtdräkterna i Tribords serie 500 4/3 Junior är genom materialval och snitt utformade för att vara smidiga att röra sig i. Ärmarna och överdelen av dräkten består av extra mjuk neopren för att förenkla armrörelserna. Alla sömmar är töjbara.
Dragkedja
Våra dragkedjor testas i laboratorium för att vi ska kunna säkerställa att de är maximalt hållbara och tåliga mot saltvatten.Dräkterna stängs i ryggen för att vara mer bekväma i bruk, då en del vattensporter som t.ex. bodyboarding innebär att man ligger på mage.
Blixtlåsdragare
Enligt lag måste vi sätta ett kort snöre på juniorprodukterna för att motverka risker för strypning. För de större har vi satt ett längre snöre så att de själva kan stänga plagget. En liten kardborrflärp hindrar plagget från att gå upp av sig själv under bruk.
Vattentät sammanfogning
Sydda och limmade sömmar för vattentäthet och hållbarhet. Sömmar på ena sidan: tråden går inte igenom hela neoprenlagret, vilket hindrar att vatten tränger igenom. Frånvaron av tråd på insidan minskar risken för irritation. Innerlappar är placerade på känsliga punkter för förstärkning och komfort.
Vindtät
Vi har lagt till ett parti i vindtät "Fine Mesh"-neopren på torson för att du ska slippa frysa om det kommer kalla vindar när du t.ex. utövar surfing, bodyboarding, vindsurfing eller kitesurfing. På så vis håller du dig varm längre i den här våtdräkten.
Håll värmen med rätt accessoarer!Rätt utrustning för alla vattentemperaturer
När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det: - i varmt och tempererat vatten (>17°C) => låga våtskor- i kallt vatten (12 - 17°C) : Höga våtskor och handskar. - i väldigt kallt vatten (7 - 12°C) : Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva.Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se
Våtdräkt för vattensport
Våra våtdräkter svarar upp mot surfarnas höga krav. Våtdräktens utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).
HAUT DE PAGE