Våtdräkt surf neopren shorty 100 Herr

Réf :
8349141
Product plus point
Värmande shorty till minipris!Stanna ännu längre i varmt vatten.
Users reviews
4 / 5 2 ratings
199,00 kr*

2 colors

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Lätt att ta på/av sig
Blixtlås i ryggen för att vara enklare att ta på sig.Lång flärp.
Rörelsefrihet
Passform som underlättar paddlingsrörelser. Töjbara sömmar.
Vattentäthet
Neopren 1,5 mm. Slag under dragkedjan. Åtdragning i kragen.Sitter tight.
Irritationshämmande
Krage med kantning som är justerbar.Inga sömmar under armarna.
Torkhastighet
Syntetfoder:

EGENSKAPER

Tests
Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
gjord för
utövande iblans av surfing och bodyboard i varmt vatten över 20°C. Användningstid: upp till 1 timme.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Skölj i rent vatten. Låt inte torka i solen då detta kan försämra plaggets hållbarhet. Maskintvätt avrådes.
Storage advice
Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. För att förlänga livslängden bör produkten ej soltorkas.
Begränsningar i användningen
20°C till 25°C För bruk under ca. 1 timme.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Välja rätt våtdräkt:(Del 1)
Det första du ska tänka på när du väljer våtdräkt är vattentemperaturen.Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:Varmt vatten över 20°C. Tempererat vatten mellan 17 - 22°C.Kallt vatten mellan 12 et 17°C. Väldigt kallt vatten 7 - 12°C.På sidan seatemperature.org kan du se vattentemperaturer världen över.
Välja rätt våtdräkt:(Del 2)
Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet.Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra.För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900.I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet.Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500.OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.
Var noga när du väljer storlek
Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt.Den ska sitta väldigt tight och inga veck ska bildas.Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet.Om du väljer en för stor storlek kommer veck bildas som orsakar hudirritationer och den värmeisolerande effekten sjunker eftersom vatten samlas upp.Prova din våtdräkt!
Så fungerar neopren?
Genom att hålla kvar ett tunt vattenlager runt kroppen värmer neoprenet på två sätt: 1.det instängda vattenlagret värms gradvis upp; 2. värmeförlusten minskar. Dräkten och vattenfilmen bildar ett skyddande lager.
Material
Våtdräkt 100 Tribord är gjord av äkta neopren för att ge bättre värmeisolering. Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 1,5 mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.
Krage
Kragen minskar hudirritation.Du kan även bära en UV-top under våtdräkten för att minska irritation.Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.Tänk på att räta ut slaget på insidan ordentligt för att undvika skav från blixtlåset eller kragen.
Dragkedja
Våra dragkedjor testas i laboratorium för att vi ska kunna säkerställa att de är maximalt hållbara och tåliga mot saltvatten.Dräkterna stängs i ryggen för att vara mer bekväma i bruk, då en del vattensporter som t.ex. bodyboarding innebär att man ligger på mage.
Motverkar skav
Denna modell har utformats utan sömmar under armarna för att undvika skav.
Håll värmen med rätt accessoarer!Rätt utrustning för alla vattentemperaturer
När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det: - i varmt och tempererat vatten (>17°C) => låga våtskor- i kallt vatten (12 - 17°C): Höga våtskor och handskar.- i väldigt kallt vatten (7 - 12°C):Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva.Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se
Våtdräkt för vattensport
Våra våtdräkter svarar upp mot surfarnas höga krav. Våtdräktens utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).

Users reviews

4 / 5 2 ratings
2 personer rekommenderar denna produkt
 • Man
  30-39 år
  22 July 2016
  That review has been deposited on this product version
  purchase confirmed
  Riktigt nöjd

  Riktigt nöjd

 • Kvinna
  50-59 år
  05 July 2016
  That review has been deposited on this product version
  purchase confirmed
  Liten i storlek
  Fin kvalité

  Fint våtdräkt som bara är liten i storlek

HAUT DE PAGE