Våtdräkt surf shorty 900 neopren 2 mm Herr

Réf :
8329482
Product plus point
Total rörelsefrihet i vattnet!Ökad rörelsefrihet med dragkedjan fram.
849,00 kr*

ANVÄNDAR FÖRDELAR

Lätt att ta på/av sig
Dragkedja över bröstet med helt slag.
Rörelsefrihet
Ultratöjbart neoprenmaterial. Ergonomisk passform. Dragkedja fram.
Vattentäthet
Neopren på 2 mm, sydda/limmade sömmar. Blixtlås fram. Åtdragning i kragen.Tight.
Irritationshämmande
Töjbara tygpartier i armhålorna.Silkeslen krage i dubbelt lager.
Sitter väl
Silikonband längs ärm- och benkanterna

EGENSKAPER

Composition
Skum : 100.0% Neopren Foder : 100.0% Polyamid
Tests
Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
gjord för
intensivt utövande av surfing och bodyboard i varmt vatten över 20°C. Användningstid: upp till 3 timmar.
Garanti
2 years

RÅD

Skötselråd
Skölj i sötvatten, låt torka i välvädrad lokal, undvik att torka i direkt solljus.
Storage advice
Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. För att förlänga livslängden bör produkten ej soltorkas. Maskintvätt rekommenderas ej.
Begränsningar i användningen
20°C till 25°C För bruk under ca. 3 timmar.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Välja rätt våtdräkt:(Del 1)
Det första du ska tänka på när du väljer våtdräkt är vattentemperaturen.Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:Varmt vatten över 20°C. Tempererat vatten mellan 17 - 22°C.Kallt vatten mellan 12 et 17°C. Väldigt kallt vatten 7 - 12°C.På sidan seatemperature.org kan du se vattentemperaturer världen över.
Välja rätt våtdräkt:(Del 2)
Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet.Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra.För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900.I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet.Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500.OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.
Var noga när du väljer storlek
Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt.Den ska sitta väldigt tight och inga veck ska bildas.Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet.Om du väljer en för stor storlek kommer veck bildas som orsakar hudirritationer och den värmeisolerande effekten sjunker eftersom vatten samlas upp.Prova din våtdräkt!
Så fungerar neopren?
Genom att hålla kvar ett tunt vattenlager runt kroppen värmer neoprenet på två sätt: 1.det instängda vattenlagret värms gradvis upp; 2. värmeförlusten minskar. Dräkten och vattenfilmen bildar ett skyddande lager.
Material
Våtdräkterna Tribord 900 är gjorda i 100% extremt töjbar neopren som garanterar värmeisolation och mjukhet. Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 2 mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper. 900-sortimentets mjukhet beror på skummets och tygets goda töjbarhet.
Krage
Kragen minskar hudirritation.Du kan även bära en UV-top under våtdräkten för att minska irritation.Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.
Maximal rörelsefrihet
Våtdräkterna i Tribords serie 900 är genom materialval och snitt utformade för att vara smidiga att röra sig i. Hela våtdräkten är gjord i extremt töjbar neopren. Alla sömmar är töjbara.
Vattentät sammanfogning
Sydda och limmade sömmar för vattentäthet och hållbarhet. Sömmarna är på ena sidan, tråden dras inte igenom hela neoprenets tjocklek, vilket hindrar vatten från att läcka in. Frånvaron av tråd på insidan minskar risken för irritation. Innerlappar är placerade på känsliga punkter för förstärkning och komfort.
Dragkedja
Blixtlåsstängningen över bröstet ger bättre rörelsefrihet och bättre vattentäthet än en vanlig stängning över ryggen. Blixtlåsfliken i rostfritt stål.
Nyckelficka
Nyckelficka framtill under blixtlåset.
Passform
För att sitta bättre under aktiviteten, är silikonband placerade på insidan av kanterna på ärmar och ben.
Håll värmen med rätt accessoarer!Rätt utrustning för alla vattentemperaturer
När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det: - i varmt och tempererat vatten (>17°C) => låga våtskor- i kallt vatten (12 - 17°C): Höga våtskor och handskar.- i väldigt kallt vatten (7 - 12°C):Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva.Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se
Våtdräkt för vattensport
Våra våtdräkter svarar upp mot surfarnas höga krav. Våtdräktens utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).
HAUT DE PAGE